+31 6 33 30 75 99‬ contact@kitez.nl

Over Ozone

Ozone is één van de top wereldspelers in fabricage van kites en parapentes, met een klein maar toegewijd team van gepassioneerde riders en piloten. Het Ozone team deelt dezelfde passie voor natuur, sport en ontwikkeling.

“Onze filosofie van riders die kites maken voor riders, blijft de basis van alles wat we doen. Onze missie is om de sport te ontwikkelen door technische innovatie, intensieve research & development en het plezier van de sporten waar we van houden.”

OZONE R&D TEAM
Een ding waar we erg trots op zijn is ons toegewijde en full time R&D Team. Teamleden zijn verspreid over de wereld om te testen op sneeuw, land en water. Onze ontwerpers zijn niet gewone ontwerpers. Ze zijn ook ervaren test riders, wedstrijd deelnemers en instructeurs.

De hoeveelheid onderzoeken en testen die door ons getrainde team elk jaar wordt uitgevoerd, is boven het markt gemiddelde. Ieder specifiek Ozone kite model is een origineel ontwerp dat een resultaat is van uitgebreid onderzoek. Of het nu een high performance kite of een les kite is, onze test riders begrijpen wat iedere rider nodig heeft in iedere aspect van de sport.

SOFTWARE
Ozone design software OzCAD is totaal uniek en speciaal ontworpen door ons team van aerodynamica specialisten, engineers en hydrodynamica specialisten. OzCAD zorgt ervoor dat het modeleren van innovatieve nieuwe profielen en ontwerpen met hoge efficiëntie en nauwkeurigheid kan worden uitgevoerd. Prestatie voorspellingen van de modellen geven een ongeëvenaard inzicht, waardoor optimalisatie van een design erg snel en effectief kan worden uitgevoerd.

FABRIEK
Om zelf controle te houden over iedere stap in het fabricage proces hebben we onze eigen fabriek Parapex in Vietnam opgericht. Op deze manier kunnen we de kwaliteit en integriteit van alle Ozone producten waarborgen. De Ozone fabriek is een state-of-the-art faciliteit met geconditioneerde lucht, goede ventilatie en erg schoon. Alle materialen worden opgeslagen onder constante temperatuur en luchtvochtigheid om de consistentie in het fabricage proces te borgen. Er wordt dagelijks met personeel gecommuniceerd om er zeker van te zijn dat alle details worden afgehandeld in de best mogelijke manier.

MATERIAAL
Wij kiezen de materialen voor onze producten gebaseerd op maar één factor: KWALITEIT. Sinds 1999 evalueren wij constant de prestatie en levensduur van alle materialen die voor onze producten beschikbaar zijn. De huidige lijst van ingrediënten is het directe resultaat van voortdurende testen. Iedere materiaal specificatie is opgesteld met als doel maximale geschiktheid, duurzaamheid en prestatie. Hoge kwaliteit materialen, zonder concessies!

VERSIE STRATEGIE
In 2015 hebben we besloten om af te stappen van de vaste jaarlijkse aanpassing van de modellen (bijv. EDGE 2014). Alle modellen hebben sindsdien een V voor versie aanduiding. De eerste kite die met deze nieuwe aanduiding is uitgebracht is de EDGE V8. We hebben dit gedaan om verwarring te voorkomen met model updates , maar het grootste voordeel is dat ons design team de tijd krijgt om echt innovatief te zijn en niet geforceerd door een aflopend jaar een upgrade van een model door te voeren. We zullen wel iedere jaar kijken of er nieuwe kleuren toegevoegd moeten worden om zo up-to-date te houden en verfrissing van de modellen te behouden mocht dit nodig zijn. Wij denken dat dit goed nieuws is voor alle betrokken partijen; distributeurs, dealers en het belangrijkste de gebruiker!

OZONE GEVOEL
Er zijn ontelbare redenen om een Ozone kite aan te schaffen. Wij denken dat de meest belangrijke reden het Ozone gevoel is dat wij proberen te bereiken in ieder model kite dat we ontwerpen. Dit gevoel is uniek. Daarom wordt je uitgenodigd om onze kites zelf te proberen. Wij denken dat je het verschil zal merken en zal genieten van Ozone gevoel dat Ozone wereldwijd bekend en uniek heeft gemaakt!

Lees meer op de websites van Ozone:

www.flyozone.com

www.ozonekites.com